Vårt orderförfarande och våra tryckmetoder

Order

Ni mailar er order till oss med färdigt underlag och den tryckinfomation som gäller för detta tryck. Vi återkommer med ordererkännande.

Original

Original

Vi utgår från det underlag ni medsänt ordern. För bästa resultat önskar vi färdigt underlag i vectoriserat eps-format där PMS-färger är angivna. Vi mailar ett korrektur för att säkerställa att vi är överens om tryckinstruktionerna. När ni mailat tillbaka ett godkännande startar vi tryckprocessen.

Tryckprocess

Vi kör ut filmer på alla original. Filmerna görs till schablon eller kliché beroende på tryckteknik.

Färger

Färger

Vi utgår från PMS-kartan och blandar färgerna därefter. Vi använder oss endast av rena pms-färger.

Då tryckfärgerna inte är integrerade mot pms-färgerna går det inte att blanda alla färger till 100% likhet.

Textiltryck

Textiltryck

Vi screentrycker på det mesta t.ex. tröjor, jackor, väskor och tygkassar, det vill säga det mesta inom textil. Våra maskiner klarar upp till 12 färger.

Vi har en tryckyta upp till ca 40x60 cm. Vid besvärliga material t.ex. softshell rekommenderar vi transfer.

Tampongtryck

Detta är en typ av tryck som vi använder på hårda produkter t.ex. muggar, pennor, miniräknare, usb-minnen m.m. Man trycker med en siliconkudde vilket gör att man har en större möjlighet att trycka på icke plana produkter. Här kan vi trycka upp till 10 färger. De produkter som går att värma i ugn t.ex. muggar och glas, härdas i ugn för att klara av maskindisk.

Transfer

Transfer

Vi har en egen avdelning där vi värmer på transfer på de flesta produkter. Det kan vara allt från matchställ till solstolar.

Vi har också möjlighet att ta fram egna transfers som vi använder oss av vid lite besvärligare material för bästa resultat.

Lasergravyr

Lasergravyr

Används på eloxerat material, glas, trä m.m. Det används också till att göra namnbrickor, maskinskyltar, lädermärken, dörrskyltar m.m. Ett stort användningsområde där bara fantasin sätter gränser.

En form av märkning som får varan att se lite mer exklusiv ut. De varor som är lackade kan vi inte gravera, utan här rekommenderar vi tampotryck.